Najbrži klinac na svijetu: Petogodišnjak vozi Lamborghinija Revuelto preko 300 km/h

Sa samo 5 godina i 128 dana Zayn Sofuoğlu je vjerojatno najmlađi vozač na svijetu koji je u stanju voziti superautomobile brzinama i većima od 300 km/h. U tome mu značajno pomaže genetika

Autonet.hr četvrtak, 22. kolovoza 2024. u 15:09
📷 Zayn Sofuoğlu / Instagram
Zayn Sofuoğlu / Instagram

Vozačka se spretnost i vještina očito genetski prenose s generacije na generaciju – potvrđuju to brojni očevi i sinovi koji su se kroz godine natjecali u raznim oblicima motosporta (Rosberg, Hill, Villeneuve, Fittipaldi, Verstappen…), a sada je tu i obitelj Sofuoğlu.

Otac je Kenan Sofuoğlu, bivši turski profesionalni motociklist, aktivan u utrkivanju do 2018. godine. Njegov sin, Zayn Sofuoğlu, rođen je u travnju 2019. godine, dakle tek nedavno je navršio pet godina, a već je vrlo spretan za volanom. Na svojem je Instagramu (kojim upravljaju roditelji) nedavno objavio video u kojem vozi hibridni superautomobil Lamborghini Revuelto, dok otac sjedi na suvozačkom mjestu.

📷 Zayn Sofuoğlu / Instagram
Zayn Sofuoğlu / Instagram

Vozio je po zatvorenoj zrakoplovnoj pisti, u punoj trkaćoj opremi, pa je automobil s tisuću konjskih snaga natjerao do 312 km/h. Nakon kratke, ali brze vožnje po ravnoj stazi, maleni vozač odrađuje i slavljenički "donut" na stazi, sve uz punu koncentraciju i mnogo samopouzdanja. U dobi od 5 godina i 128 dana Zayn tvrdi da je time postao najbrži klinac na svijetu.

Na njegovom Instagram računu, pak, možete ga vidjeti i kako vozi motocikl, jet ski, Teslu Model S Plaid, Ferrari SF90 ili pak drifta Nissanom 200SX. A što ste vi radili u njegovoj dobi?