Prodaje se BMW 850i Michaela Jordana iz 1991. godine

Legendarni sportski model BMW-a izvrsno je očuvan, malo je prešao i dolazi s moćnim 5-litrenim benzincem te 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Čak i da mu Jordan nije bio vlasnik, bio bi to dobar ulov

Autonet.hr četvrtak, 4. siječnja 2024. u 08:00

Na stranici za automobilske aukcije Bring a Trailer u ponudi je jedinstven primjerak BMW-a. Model je to BMW-a "osmice", E31, proizveden 1991. godine. Detaljnije, riječ je o inačici 850i s V12 benzinskim motorom zapremnine 5 litara, koji proizvodi 300 KS. Tu je i ručni 6-stupanjski mjenjač, sustav auspuha MagnaFlow te kvačilo zamijenjeno relativno nedavno, 2017. godine.

"Osmica" je prešla tek oko 48.000 kilometara, dolazi u tamnoplavoj metalik boji s unutrašnjošću u svijetlim tonovima te s kožnim sjedalima. Sve to postavljeno je na nove gume od 17" i AC Schnitzer naplatke od lake legure.

Sve u svemu, automobil je izvrsno očuvan i bio bi sasvim dobar "ulov" za nekog ljubitelja BMW-a ili kolekcionara, čak i da mu prvi vlasnik nije bio – legendarni košarkaš Michael Jordan. S takvim pedigreom, pa i registracijskim pločicama koje ističu njegove inicijale i nadimak (M AIR J), nesumnjivo će ovaj BMW potaknuti brojne kupce dubokog džepa da razmisle o kupovini jedinstvenog primjerka.

Jordan je automobil kupio kao nov, od autokuće u Illinoisu, a od 1995. BMW je u vlasništvu drugog vlasnika, koji ga sada i prodaje. Uz njega daje i knjižicu s potpisom prvog vlasnika, cijelu dokumentaciju i dokaze o besprijekornoj servisnoj prošlosti. Aukcija traje do 8. siječnja, a trenutačna najviša ponuda je nešto viša od 70.000 dolara.