Prodaje se FIAT 500 L, garažiran – u dnevnoj sobi vlasnika

Jedan Britanac prodaje fiću iz 1969. godine, kolekcionarski te vrlo očuvani primjerak, koji je posljednje godine proveo u dnevnoj sobi vlasnika, parkiran pored televizora

Autonet.hr ponedjeljak, 5. veljače 2024. u 13:04

Kad prodajete rabljeni automobil, obično mu je prednost ako ima mali broj prijeđenih kilometara te ako je garažiran. Potencijalnom kupcu to može dati do znanja da je vozilo bilo "maženo i paženo", da ga nije na parkiralištu ogrebao svatko tko je stigao te da nije bilo izloženo vremenskim neprilikama. Što onda reći na ovaj oglas, koji je pojavio na britanskim stranicama?

U njemu, putem kuće Exclusive Motor Company, jedan kolekcionar prodaje FIAT 500 L, popularnog fiću, iz 1969. godine. Automobil je u svojih gotovo 55 godina prešao tek 31.700 kilometara, a vlasnik tvrdi da ga je – u pravom duhu kolekcionarstva – držao parkiranoga u svojoj dnevnoj sobi, odmah pored televizora!

Fićo je, shodno tome, u izvrsno očuvanom stanju i restauriran po visokim standardima, vozi vrlo dobro, ne pušta ulje, privlači poglede, a dolazi i s originalnom košarom za piknik s originalnim stalkom za nju na poklopcu motora. Uvezen je iz Italije, pa još uvijek ima i originalne talijanske tablice. Posrednik kaže da im je fićo trenutačno u salonu parkiran pored Ferrarija te privlači više pozornosti od njega. Ako vas je ovakva ponuda zainteresirala, FIAT 500 L može krasiti i vašu dnevnu sobu – za samo 10.000 britanskih funti.