BMW igračima Reala dao nove službene automobile, Luka Modrić odabrao hibrida

Treću sezonu u nizu prva će ekipa Real Madrida voziti ekskluzivne nove BMW-ove modele, a od ove godine igračima su bili ponuđeni i elektrificirani te električni primjerci

Autonet.hr četvrtak, 26. rujna 2024. u 23:52
📷 Real Madrid
Real Madrid

Na stadionu Alfredo Di Stéfano u Madridu igračima prve momčadi Reala predani su na korištenje novi službeni automobili. U skladu s partnerskim ugovorom, već treću će sezonu zaredom nogometaši voziti nove primjerke BMW-a, ali će od ove sezone prvi put neki od njih imati i električne te elektrificirane primjerke. Igračima je dano na izbor koji model žele preuzeti, a u njihovom odabiru dominiraju SUV-ovi BMW i5, i7 te XM, ali nađe se tu i poneka limuzina serije 5 ili 7.

BMW XM

Najviše se igrača odlučilo za hibridni model XM, a među njima je naš najbolji nogometaš Luka Modrić. BMW XM veliki je gradski SUV s plug-in hibridnim pogonom snage 653 KS. Ugrađeni benzinski motor je 8-cilindarski, zapremnine 4,4 litre, snage 489 KS, automobil iz mjesta do 100 km/h ubrzava za 4,3 sekunde, najveća brzina deklarirana je na 270 km/h. Snaga elektromotora je 197 KS, a isključivo na struju SUV može postići brzinu od 141 km/h i prevaliti do 88 kilometara.

Luka Modrić i novi BMW XM 📷 Real Madrid
Luka Modrić i novi BMW XM Real Madrid

Vrijednost novog Modrićevog službenog automobila je 179.900 eura. Kapetanov odabir slijedili su i suigrači mu David Alaba, Jude Bellingham, Dani Carvajal, Dani Ceballos, Thibaut Courtois, Fran García, Kylian Mbappé i Rodrygo.

Vinicius Junior i Lucas Vázquez odabrali su najskuplji model iz ponude, BMW i7 M70 xDrive, koji košta 186.650 eura. Najskromnijima su se pokazali Antonio Rüdiger i Aurélien Tchouaméni, odabravši model iX2, cijene "samo" 58.500 eura.