Kineski Forthing za 32.990 eura nudi U-Tour sa 7 sjedala

Kao i kod SUV modela T5 Evo za pokretanje je zadužen Mitsubishijev četverocilindrični turbo motor snage 130 kW / 177 KS uparen sa sedamstupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom

Ivan Cvetković četvrtak, 17. listopada 2024. u 05:30

Prije godinu dana imali smo priliku voziti tada novi kineski SUV model Forthing T5 Evo Exclusive, a čija se ponuda sada širi. Za distribuciju je zadužena Auto Hrvatska, koja je odlučila u prodaju uvesti i jednovolumenski model U-Tour. Ima 7 sjedala te donosi zavidnu razinu luksuza, a koji je dosad bio rezerviran samo za najskuplje modele. Nema previše biranja, pa je tu samo jedan paket opreme koja stavlja naglasak na maksimalan komfor svih putnika.

Interijer je opremljen eko kožom, te su prvi i drugi red sjedala dodatno opremljeni grijanjem i ventilacijom. Pored toga, vozačevo sjedalo opremljeno je i opcijom masaže te podešavanjem lumbalnog djela. Tu su i brojni sigurnosni elementi.

Poznati benzinski motor

Kao i kod već isprobanog Forthinga T5 Evo, ispod poklopca motora smješten je pouzdani Mitsubishijev četverocilindrični turbo motor od 130 kW/177 KS. Uparen je s modernim sedamstupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7-DCT) priznatog proizvođača Magna Steyr. Postavljen je na 18-colne alu naplatke, a dojam prostranosti putničke kabine upotpunjuje i veliki panoramski krov. Bez nadoplate kupci mogu birati četiri metalik boje.

Trenutno je vozilo moguće kupiti samo u Zagrebu, te stoji 32.990€, a uskoro se očekuje proširenje prodajno-servisne mreže. Vozilo dolazi uz jamstvo od 5 godina ili 100.000 km.