Maserati GranCabrio – luksuz, snaga i vjetar u kosi

GranCabrio je potpuno nova, ali ništa manje elegantna kabriolet verzija coupe blizanca, nagrađivanog Maseratija GranTurismo. Na početku prodaje stiže u najsnažnijoj inačici Trofeo s čak 542 KS

Autonet.hr srijeda, 6. ožujka 2024. u 10:50

Maserati je prošloga tjedna predstavio svoj novi luksuzni kabriolet – GranCabrio, otvorenu verziju postojećeg modela GranTurismo. Najnoviji model talijanskog proizvođača namijenjen je entuzijastima i ljubiteljima brzine, koji zahtijevaju udobnost i stil prije svega. No, kabrioletu neće nedostajati niti snage, budući da će za početak biti dostupan samo u izvedbi Trofeo, s najsnažnijim pogonom i bogatom opremom.

GranCabrio, dakle, pogoni najsnažniji Maseratijev benzinac Nettuno, izrađen za model GranTurismo. Radi se o 6-cilindarskom 3-litrenom motoru s dva turbo punjača i 542 KS, koji će novom modelu dati prepoznatljiv zvuk, karakterističan za ovu talijansku marku.

Na tijelo GranTurisma u ovoj je izvedbi postavljen platneni sklopivi krov (dostupan u pet boja), koji se automatski pohranjuje u prtljažnik i tamo zauzima minimalno mjesta. Sklapanje je moguće unutar samo 14 sekundi, pri brzinama vožnje do 50 km/h. Bez obzira na krov, GranCabrio i dalje nudi dovoljno prostora za udoban prijevoz četvero ljudi. Svi oni će u vožnji imati iskustvo "vjetra u kosi", ali uz zadržavanje udobnosti i toplinsku izolaciju kada je krov rasklopljen.

Dok se, pak, vozi s otvorenim krovom, GranCabrio putnicima nudi grijanje u području vrata, s tri intenziteta, kako bi i u toj situaciji ostali na toplome. Kao dodatna oprema dostupna je i zaštita od vjetra, koja se postavlja iza vozača i suvozača te sprječava turbulencije unutar kabine – no, dok se ona koristi stražnja sjedala nisu dostupna.

Cijena novog GranCabria još nije objavljena, no očekuje se da bi početni iznos mogao biti oko 200.000 eura.