Maserati GranCabrio Folgore – prvi električni kabrio sa znakom trozupca

Pod krilaticom "najbolja stvar koja se dogodila struji" Maserati je predstavio svoj prvi 100% električni luksuzni kabriolet s preko 760 "konja" i s dosegom od 440 kilometara s jednim punjenjem

Autonet.hr četvrtak, 18. travnja 2024. u 16:00

Maserati još hrabrije ulazi u električnu eru, pa nakon električnog SUV-a Grecale Folgore i coupea GranTurismo Folgore, uvodi i još jedan baterijski model u ponudu. To je GranCabrio Folgore, kabriolet platnenog sklopivog krova, prvi kabriolet neke luksuzne marke koji će biti dostupan sa 100% električnim pogonom.

IIzvana ovaj model neće doživjeti velike promjene, već će izgledom biti praktički "GranTurismo bez krova"  ili nedavno prikazani novi klasični GranCabrio – elegantan, sportski nastrojeni i atraktivni predstavnik marke, koja na prednjoj masci nosi prepoznatljivi trozubac. No, iz talijanske kompanije ističu da, osim što je prvi te vrste, GranCabrio Folgore će biti i najbrži električni kabriolet na tržištu.

Karakteriziraju ga 761 konjska snaga, najviša brzina od čak 290 km/h te ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi. Pogon je izveden na svim kotačima, a ukupni okretni moment iznosi 1.350 Nm. Baterija kapaciteta 92,5 kWh dat će mu oko 440 kilometara autonomije prema WLTP-u, a brzim punjenjem ona će se od 20 do 80% napuniti za samo 18 minuta.

Za novu varijantu osmišljena je i posebna kombinacija boja. Karoserija će tako moći biti izvedena u boji "tekućeg ružičastog zlata", s "titanijski sivim" platnenim krovom te s interijerom izvedenim u denimu i "ledeno bijelim" detaljima.

"Folgore je glas Maseratijeve budućnosti, grmljavina koja ulijeva novu energiju i pali budućnost marke", kažu Talijani u predstavljanju svoje nove električne uzdanice, koju će proizvoditi u svojim pogonima u Modeni. Kad je riječ o budućnosti marke, još jednom su ponovili da će do 2025. godine svi njihovi automobili imati i potpuno električnu izvedbu, a do 2028. Maserati će u ponudi imati isključivo električne modele.