Opel je razotkrio novu, reinkarniranu Fronteru

Kupci će na odabir imati potpuno električno izdanje, ali i nedavno predstavljeni hibridni pogoni od 48 V

Ivan Cvetković utorak, 9. travnja 2024. u 15:52
📷 Opel
Opel

Već smo pisali o tome kako Opel namjerava reinkarnirati poznati SUV model Frontera. Sad su otkrivene i prve fotografije nove Opel Frontere. Novi SUV model u Opelovoj ponudi odmah će biti dostupan u potpuno električnoj verziji, a kupci će se također moći odlučiti za verzije s 48-voltnim hibridnim pogonom.

📷 Opel
Opel

Nova Frontera još je jedan model koji donosi Opelov čisti dizajn. Uspravna silueta prednjeg dijela vozila i jedinstvene proporcije objedinjuju funkcionalnu i prostranu kabinu. Novi Opelov logo 'munje' slavi svoju premijeru na serijski proizvedenom modelu. Naravno, kako to priliči posljednje pripremljenim Opel modelima, smješten je na središtu Opel Vizora. Crni 'vizor' daje prednjem dijelu Frontere povezanost s ostalim Opel modelima, te integrira Eco LED prednja svjetla s automatskim dugim svjetlima i središnje smještenom Opelovom 'munjom'. Bočni pogled otkriva dominantan C-stup koji vizualno razdvaja prostranu kabinu. Naglašeni lukovi kotača i blatobrani doprinose robusnom izgledu.

Nova značajka Intelli-Seat

U putničkoj kabini susrećemo praktična rješenja. Izduženi vodoravni ukrasni elementi na ploči s instrumentima i vratima vizualno proširuju ionako prozračnu kabinu. Nadalje, Opelov potpuno digitalni kokpit Pure Panel s dva 10-inčna zaslona privlači poglede. Novi model nudi sve što je potrebno osobama koje se rado oslanjaju na vlastiti mobilni uređaj. Tu je inovativna postaja za pametne telefone, dostupna uz nadoplatu. Nakon povezivanja s postajom putem namjenske aplikacije, korisnikov pametni telefon postaje upravljačka ploča sustava za informiranje i zabavu koja također može djelovati u kombinaciji s tipkama na upravljaču.

📷 značajka Intelli-Seat
značajka Intelli-Seat

Opel donosi inovativna rješenja za sjedenje. Patentirana značajka Intelli-Seat na prednjim sjedalima, točnije utor koji smanjuje pritisak na trtičnu kost, jamči vrhunsku udobnost čak i tijekom dugih putovanja. Sjedala nisu samo vješto izrađena i oblikovana, već i privlače pažnju svojim kontrastnim šavovima. Presvlake sjedala također su dostupne od potpuno održivog recikliranog materijala.

Prostrani prtljažnik

Novost je lakše punjenje mobilnih uređaja, i to zahvaljujući hlađenom bežičnom punjaču i dva USB-priključka sprijeda te još dva USB-priključka u drugom redu. Veći uređaji koje inače nije lako odložiti u kabini, kao što su tableti, sada se mogu sigurno pohraniti u središnjoj konzoli zahvaljujući savitljivoj traci koja ih drži na mjestu. Dodatni otvoreni prostori za pohranu u kabini mogu primiti manju ručnu prtljagu, a gumena obloga sprječava zveckanje i klizanje. Putnici u drugom redu mogu upotrijebiti džepove za pametne telefone u naslonima prednjih sjedala.

📷 Opel
Opel

Dok se koriste sva sjedala, Frontera nudi više od 460 litara prostora za prtljagu u prtljažniku. Kada su sjedala spuštena, zapremnina se povećava do 1600 litara. Inače, stražnja klupa djeljiva je u omjeru 60:40, a u osnovnoj opremi dolazi i podnica prtljažnika podesiva u dva nivoa. Uz nadoplatu su mogući i krovni nosači nosivosti veće od 200 kilograma.