Priključio Teslu izravno na dalekovod, automobil izgorio

Krađa struje i ilegalni priključak izravno na mrežni električni vod doveli su do požara jednog Teslinog automobila, ali i obližnje kuće u meksičkom pograničnom mjestu Tijuana

Autonet.hr nedjelja, 11. kolovoza 2024. u 05:30
📷 AI ilustracija, MS Creator
AI ilustracija, MS Creator

Iz Meksika stiže bizarna priča o nesretnom slučaju, požaru koji je planuo u jednom Teslinom automobilu, no krivac za to nije bio kvar na vozilu ili baterijama, već onaj tko ga je pokušao puniti na neobičan način. Sve se odigralo protekloga ponedjeljka u pograničnom mjestu Tijuana, u blizini američke granice. Hitne službe pozvane su bile na intervenciju jer je primijećen požar na automobilu i obližnjoj napuštenoj kući.

Amerikanac na punjenju u Meksiku?

Kad su vatrogasci stigli na mjesto incidenta, prvo su se susreli s problemom gašenja litij-ionskih baterija u automobilu, na kojima je požar notorno teško za ugasiti konvencionalnim metodama. Međutim, tijekom gašenja nemalo ih je iznenadilo kad su uočili kabel za punjenje – vlasnik je Teslu, naime, bio priključio kabelom izravno na dalekovod pored kuće.

Ne čudi stoga da je došlo do požara automobila, koji je navodno tinjao još dva dana, a vatrogasci su ga okružili zemljanim "nasipom" kako bi ga za to vrijeme držali potopljenoga u vodi. Zanimljivo, automobil koji je nedavno izgorio u Tijuani imao je kalifornijske registracijske pločice, pišu američki mediji. Fotografije s mjesta događaja, nažalost, nisu objavljene.

Ilegalni priključci na struju čest su problem u Tijuani i mnogim siromašnijim gradovima u Meksiku. Stanovnici kradu električnu energiju spajanjem žica izravno na nadzemne vodove čime zaobilaze brojila i izbjegavaju plaćanje potrošnje električne energije.