Kia najavljuje kompaktni, ali robusni, eSUV EV3

Potpuno električni SUV spreman je za serijsku proizvodnju, kasnije ovog mjeseca doživjet će i svjetsku premijeru, a koji tjedan prije toga imamo prilike vidjeti njegove prve konture

Autonet.hr srijeda, 8. svibnja 2024. u 13:46

Kia je objavila prve "teaser" fotografije produkcijskog modela svojeg nadolazećeg električnog kompaktnog SUV-a, imena EV3. Na njima vidimo naznake dizajnerskog potpisa novog modela, koji se oslanja na Kijinu aktualno filozofiju "ujedinjenih suprotnosti". Tako vanjštinom dominiraju odvažne, geometrijske linije i robusni karakter, kakav smo već vidjeli na modelu EV9, dok će cijeli automobil biti izveden dinamično i s fokusom na dinamičnost i udobnost.

Futuristički karakter ističe se "kockastim" stražnjim krajem i odbojnicima, naprednim LED rasvjetnim elementima Star Map te zanimljivim krivuljama karoserije, koje su vidljive iz svih uglova. "Mlađi brat" modela EV9 i EV6 prenijet će i njihov nagrađivani pristup električnoj mobilnosti u manji format, a donijet će i bogatu dodatnu opremu, inovativne tehnologije i iznimne performanse – barem tako kažu iz korejske kompanije.

EV3 ima zadatak proširiti njihovu gamu i na segment kompaktnih električnih vozila, ubrzati tranziciju na isključivo električne pogone, ali i kupcima dati cjenovno prihvatljiviji ulazak u svijet električne mobilnosti. Premijera je najavljena za 23. svibnja, dok će EV3 u prodaju stići nešto kasnije ove godine.