Skupa prerada jeftinog Topolina: Ovaj košta poput Passata

Talijanska tvrtka Carrozzeria Garavini preradila je Fiatov maleni (plastični) električni automobil Topolino u urbani automobil za uživanje u talijanskom "dolce vita" stilu života – no, to će vas skupo koštati

Autonet.hr srijeda, 28. kolovoza 2024. u 17:16

Fiat Topolino maleni je električni automobil, koji dijeli šasiju s Citroënom Ami i Opelom Rocks Electric, košta manje od 10 tisuća eura i nudi motor od 8 KS. Nije baš, dakle, riječ o vozilu za ludovanje već za uživanje u gradskoj vožnji ili pak – s autonomijom od 75 kilometara – tek za poneki izlet na kavu ili do obližnje plaže. Upravo tako vide ga i u tvrtki za preradu automobila Carrozzeria Garavini, pa su od običnog modernog Topolina načinili vlastitu viziju "dolce vita" automobila.

Inspiriran talijanskim otokom Capri, ovaj je Topolino ostao bez vrata, dobio atraktivnu dvobojnu karoseriju, umetke interijera od drva, ali i potpuno novi izgled prednje i stražnje strane, pa više nije simetričan kao što je to izvornik. Ovako automobil pomalo podsjeća na kakvu luksuznu jahtu ili gliser, idealan je za bezbrižnu vožnju na godišnjem odmoru, a ima i dodatni talijanski šarm koji izvire iz svakog detalja.

Kao takav, Topolino by Garavini dolazi i s cijenom, zbog koje biste lako zaboravili na talijanski "slatki život" i bilo kakvo uživanje. Naime, ova kompanija najavila je izraditi samo 10 primjeraka u ovom dizajnu, svaki od kojih će koštati 45.000 eura – ne računajući cijenu donorskog vozila niti poreze. Kupci će, dakle, morati dati barem oko 55.000 eura (plus porezi i ostala davanja), kako bi se mogli pohvaliti ograničenom serijom Topolina.

Tako smo od najjeftinijeg Fiata u ponudi došli do trenutačno najskupljeg novog modela te marke, cijenom usporedivom s onom, primjerice, novog Volkswagen Passata. Desetak kupaca voljnih platiti toliko vjerojatno će već naći.