BYD preuzima kontrolu nad prodajom automobila u Njemačkoj

BYD želi unaprijediti svoje poslovanje u Njemačkoj te stoga preuzima kontrolu nad prodajom svojih automobila.

Autonet.hr nedjelja, 1. rujna 2024. u 06:00
📷 Bug.hr
Bug.hr

Velika kineska tvrtka za električna vozila, BYD, odlučila je samostalno preuzeti prodaju svojih automobila u Njemačkoj. Dosad je to za njih obavljala druga tvrtka, Hedin Mobility Group.

Tvrtka je osnovana još 1955.godine u Švedskoj a danas prodaje više od 180.000 vozila na četrnaest europskih tržišta s portfeljem od preko 40 brendova.

Agresivniji pristup njemačkom tržištu

Ova odluka znači da će BYD imati veću kontrolu nad svojim poslovanjem u Njemačkoj i moći će agresivnije pristupiti novim kupcima. BYD će preuzeti postojeće prodajne salone u Stuttgartu i Frankfurtu, a nastavit će surađivati s Hedinom na drugim lokacijama. Transakcija podliježe regulatornom odobrenju, a očekuje se da će biti finalizirana u četvrtom tromjesečju 2024. godine.

"Tijekom posljednje dvije godine surađivali smo s BYD-om na razvoju njemačkog tržišta. Sada su postavljeni temelji za povećanje volumena te se radujemo nastavku suradnje", rekao je Anders Hedin, izvršni direktor i osnivač Hedin Mobility Group.

Ove godine prodano samo 1.432 vozila

Njemačka je za kineske proizvođače važno tržište električnih vozila, ali BYD se dosad nije uspio probiti koliko su se nadali. U 2023. godini BYD je prodao 4.139 automobila u Njemačkoj, no prodaja je usporila ove godine, s prodanih samo 1.432 jedinice do kraja srpnja. Akvizicija se smatra ključnim korakom za preokretanje ovog trenda i ubrzanje rasta prodaje.