Čudom izbjegao nalet kamiona-miješalice

Snimka nezgode, u kojoj kamion-miješalica nalijeće na kamionet zaustavljen nasred mosta, stiže iz Kanade. Iako je do sudara ipak došlo, vozač kamioneta u posljednji je trenutak uspio izbjeći tragediju

Autonet.hr utorak, 2. siječnja 2024. u 08:00

Zaustaviti se nasred ceste zbog kvara, ili bilo kojeg povoda, iznimno je opasno – pogotovo ako vam se to dogodi na nepreglednom dijelu ceste. Jednom vozaču kamioneta s prikolicom upravo se tako nešto dogodilo na mostu, u magli. Događaj se zbio u kanadskom gradu Surreyu prije nešto više od mjesec dana, a snimka s dashcam kamere prolaznika objavljena je tek nedavno.

Iako uz snimku nema previše detalja, prema viđenome možemo donekle zaključiti što se dogodilo. U desnoj kolničkoj traci vidimo zaustavljeni kamionet s prikolicom, koja je nagnuta, kao da iskipava teret. Čini se da je vozilo zaustavljeno upravo zbog kvara na prikolici, pa se zbog toga niti ne vidi njegova signalizacija. Četiri pokazivača smjera uključena su, a vozač je, kako se čini, izišao iz kamioneta, možda da bi dodatno osigurao mjesto na kojem se zaustavio.

Na njegovu nesreću, na mostu nije na raspolaganju imao zaustavnu traku, a k tome je vidljiva i prilično gusta magla, što dodatno otežava opažanje zaustavljenog vozila. U tom trenutku mostom nailazi kamion-miješalica, a vozač u posljednji trenutak reagira te pretrčava cestu, za dlaku izbjegavši udar. Miješalica se potom zabija u njegov kamionet, a on ostaje u čudu – vjerojatno od šoka niti ne shvaćajući što se dogodilo.