Honda se na CES-u predstavila novim znakom i futurističkim konceptima

Honda 0 nova je linija radikalno dizajniranih električnih vozila, namijenjenih globalnom tržištu, koja će u prodaju stići 2026. godine. Prati je i osvježeni "H" logotip, ubuduće na svim električnim modelima marke

Autonet.hr srijeda, 10. siječnja 2024. u 15:00

Nastavljaju se objave proizvođača automobila, koji se ovoga tjedna predstavljaju na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu. Japanska Honda tamo je predstavila svoju viziju skore električne budućnosti transporta, utjelovljenu u liniju vozila Honda 0. Ona bi trebala zaživjeti na cestama do 2026. godine, a za sada je najavljena dvama konceptima – Saloon i Space-Hub.

Osnovna ideja iza ove serije vozila jest da budu "tanka, lagana i pametna". To će postići radikalnim artističkim dizajnom, (polu)autonomnom vožnjom razine 3 te vrhunskim performansama električnog pogona, a automobili iz te bi serije morali povećati zadovoljstvo u vožnji te povezati njihove putnike sa svijetom nizom bežičnih tehnologija.

Serija Honda 0 pokazuje odlučnost marke u dekarbonizaciji, razvoju potpuno novih modela "on nule", namijenjenih za novo doba mobilnosti. Najavljuju se i tehnologije vezane uz baterije, koje će omogućiti brzo punjenje (od 15% do 80% za 10-15 minuta) i dugi vijek trajanja bez degradacije kapaciteta (samo 10% u 10 godina).

Honda Saloon bit će sportski "flagship" model, prostran iznutra ali i dinamičan, pun digitalnih tehnologija na raspolaganju vozaču i putnicima. Space-Hub je još radikalniji, nudeći dojam minibusa u unutrašnjosti, s ciljem da se putnici u njemu mogu opustiti i družiti za vrijeme vožnje. Za sada o tehničkim karakteristikama iz Honde ne otkrivaju ništa.

Oba ova modela, ali i svi električni automobili iz Hondine ponude u budućnosti će biti označeni i novim znakom. Riječ je o moderniziranom logotipu u obliku slova "H", koje je sada stilizirano, pojednostavljeno i bez "okvira".