Škoda Superb Sportline: Sportski dizajn, pogoni nepromijenjeni

Četvrta generacija Škode Superb dobiva i verziju Sportline, s unaprijeđenom dodatnom opremom, crnim dizajnerskim elementima, ali uz zadržavanje postojećih pogonskih opcija

Autonet.hr petak, 30. kolovoza 2024. u 08:00

Škoda će i sa četvrtom generacijom svoje limuzine Superb nastaviti tradiciju popunjavanja game nešto dizajnerski dorađenijim i opremljenijim modelom linije Sportline.

Sportska elegancija lajtmotiv je novog "sportskog" Superba, koji će se već na prvi pogled izdvajati od osnovnih modela – izvana će ga se moći prepoznati po crnim detaljima kao što su prednja maska, okviri prozora, kućišta vanjskih retrovizora i difuzor. U slučaju karavanske izvedbe Superb Sportline Combi tu će biti i crni krovni nosači. U paketu opreme SunSet crna će biti još naglašenija, pa će tvornički biti zatamnjena sva stakla iza B-stupa, dok će i naplaci od lake legure dolaziti s crnim detaljima, bilo da se radi o 18- ili 19-colnoj izvedbi.

Unutrašnjost će također doživjeti manje stilske promjene, pa će sportska sjedala biti prekrivena mekom uštavljenom kožom (antilopom) u, naravno, crnoj boji, uz dodatak masažnih funkcija i grijanja. Mnogi će detalji kabine također "pocrniti" ili će biti izvedeni s teksturom pletenih ugljikovih vlakana, dok će upravljač također biti crni kožni uz dodatak Sportline logotipa. Atmosfera u kabini moći će se upotpuniti ambijentalnim prilagodljivim svjetlima.

Šasija Škode Superb Sportline bit će spuštena za 15 mm u odnosu na redovni model, dok je napredniji ovjes sa šasijom DCC Sport dio opcionalne opreme. Sprijeda su standardna LED Matrix svjetla, a straga dolaze također LED elementi s animiranim pokazivačima smjera. Od zanimljivih se detalja ističe i nova rasvjeta kvaka na vratima te standardni način ulaska u automobil bez ključa (KESSY Advanced) s automatskim otključavanjem i zaključavanjem.

Superb Sportline, iako sportski nastrojene opreme, neće donijeti novitete u pogledu pogona, pa će s osnovnim Superbom dijeliti postojeće opcije agregata. One su 1,5 TSI (110 kW), 2.0 TDI (110 kW ili 142 kW) te 2.0 TSI (195 kW).