Taksist "inovator" preduhitrio tehnološke kompanije, pogledajte gdje je smjestio mobitel

Uz malo ljepljive trake ili magnet mobitel se u automobilu može smjestiti bilo gdje, kako bi vam bio nadohvat ruke i u vidnom polju. No, malo tko se dosjetio staviti ga usred upravljača

Autonet.hr utorak, 11. lipnja 2024. u 11:57
📷 anonduplo / Reddit
anonduplo / Reddit

Na našem ste portalu nedavno mogli pročitati da je tehnološka kompanija ZF Friedrichshafena predstavila svoju inovaciju – upravljač za automobile s ugrađenim ekranom osjetljivim na dodir. Njihova ideja jest da se zračni jastuk preseli na gornju stranu osovine upravljača, a da sredina bude rezervirana za dodatni više funkcijski zaslon.

Tako bi prednja strana upravljača mogla biti područje dodatne slobode za dizajnere, odnosno funkcionirati "poput mobitela", s područjima osjetljivima na dodir, prikazom važnih informacija ili upozorenja, i slično. No, jedan taksist preduhitrio je ZF i njihovu inovaciju već proveo u djelo.

U "uradi sam" izvedbi, zalijepio je svoj mobitel na kolo upravljača, upravo tamo gdje se na njemu trenutačno nalazi zračni jastuk. Ideja je možda korisna, mobitel mu je uvijek pred očima i pri ruci, ali dogodi li se tom taksistu kakva nezgoda, ne bismo mu voljeli biti u koži.

"Moj taksist u Amsterdamu završit će s mobitelom u licu", napisao je korisnik Reddita, koji je primijetio i fotografirao ovaj neobičan detalj. Objavu je prigodno smjestio u podforum Idiots in Cars.