Gore Mercedes 300 SL, a dolje – Tesla Model 3

Nevjerojatna i jedinstvena prerada automobila oglašena je na stranicama američkog dizajnerskog studija S Klub LA, koja spaja naizgled nespojivo: Mercedesov retro coupé s modernim Teslinim podvozjem

Autonet.hr srijeda, 17. srpnja 2024. u 14:49

S Klub LA privatni je dizajnerski studio, smješten na jugu Kalifornije, koji se bavi umjetničkim preradama automobila, primarno unikatnim modelima koji spajaju najbolje iz domena tehnologije i dizajna. Na njihovim se stranicama trenutačno prodaje niz takvih "složenaca", a vjerojatno najatraktivniji je biserno bijeli automobil s gullwing vratima i žarko tirkiznom unutrašnjošću, za kojim će se sigurno na cesti okretati glave.

Ono što je jedinstveno za ovaj automobil, jest to kako je nastao. Naime, na podvozju, tehnologiji i pogonskom sklopu Teslinog Modela 3, ekipa S Kluba nadogradila je repliku karoserije Mercedesa 300 SL, modela lansiranoga 50-ih godina prošlog stoljeća. Karoserija je načinjena od stakloplastike, dakle nije baš autentična, ali je svakako vizualno atraktivna.

Od Modela 3 zadržani su kabina, upravljač, središnja konzola i ekran osjetljiv na dodir, pa čak i senzori i kamere smješteni oko cijelog vozila, koji omogućavaju nadzor nad njime i poluautonomnu vožnju. Impresivan prikaz majstorskog rada tako kombinira šarm retro Mercedesa i tehnologiju Tesle, radi raskorak preko sedam desetljeća automobilske tehnologije i dizajna te donosi zaista unikatan automobil na cestu. Cijena je na upit, a pretpostavljamo da nije zanemariva.