Zaustavljena proizvodnja Cybertrucka, pogledajte kako mu se papučica gasa lako zaglavi

Zbog tehničkog problema s pedalom gasa jedan je vlasnik Cybertrucka umalo izazvao nesreću. Nakon što je o tome objavio viralni video na TikToku, u Tesli su odlučili privremeno obustaviti proizvodnju

Autonet.hr utorak, 16. travnja 2024. u 16:03

Ovoga tjedna društvenim se mrežama viralno proširio video jednog vlasnika novog Cybertrucka, koji tvrdi da ga je ovaj 3 tone teški "tenk od automobila" gotovo pa ubio. Naime, pri vožnji mu se zaglavila pedala gasa, pa je Cybertruck samostalno maksimalno ubrzavao – a to, znamo, nije baš zanemarivo ubrzanje, pogotovo kad je riječ o tako velikom i robusnom vozilu.

Korisnik, koji se na TikToku predstavlja kao el.chepito pokazao je i mehanički problem, koji je doveo do neugodne situacije. S pedale se, naime, vrlo lako može skinuti navlaka na gaznoj površini. Ona potom, budući da je čvrsta, a ne fleksibilna, sklizne i zaglavi se u tepihu ispred nogu vozača. Srećom, pritisak na papučicu kočnice zaustavlja ubrzanje, pa se ovaj vozač snašao i uspio stati.

@el.chepito1985

serious problem with my Cybertruck and potential all Cybertrucks #tesla #cyberbeast #cybertruck #stopsale #recall

♬ original sound - el.chepito

Nakon prijave tog problema Tesli situacija je eskalirala, pa je kompanija odlučila na tjedan dana zaustaviti proizvodnju kamioneta u tvornici u Austinu. Nekolicina kupaca potvrdila je tu činjenicu, pišući po internetskim forumima da im je isporuka Cybertrucka, planirana za ovaj tjedan, odgođena. Do tada će Teslini inženjeri istražiti slučaj, a moguće je i da će svi do sada isporučeni kamioneti biti opozvani, kako bi se na servisu popravila problematična papučica.

Ovo nije jedina nedaća s kojom se u Tesli nose ovih dana – istodobno s tom pričom doznalo se i da će kompanija otpustiti nešto više od 10% svojih zaposlenika.