"Autonomna" VW Buba sama se preparkirala na drugo mjesto

Automobil koji neplanirano otkliže s parkirnog mjesta obično izazove zastoj u prometu ili blokira ostala vozila. Ovaj "Herbie" odlučio je premjestiti se preko ceste u nevjerojatnom spletu okolnosti

Autonet.hr subota, 15. lipnja 2024. u 20:00

Ostavite li automobil na nizbrdici bez nadzora i bez aktivirane ručne kočnice, ili barem mjenjača ostavljenoga "u brzini", ne možete se nadati pozitivnom ishodu. Vozilo će otklizati nizbrdo i, imate li sreće, zaustaviti se na prvoj ravnici. U lošijem raspletu zaletjet će se u prvu prepreku koja mu se nađe na putu. Ipak, jedan video iz mjesta Winterswijk u Nizozemskoj pokazuje da neki zaista imaju više sreće nego pameti.

Vlasnici su parkirali svoju Volkswagen Bubu kabriolet novije generacije u dvorište, da bi je nešto kasnije pronašli uredno parkiranu – preko ceste. Pomislili su tko im je preparkirao automobil na neobično mjesto, no tada su pogledali snimku svoje nadzorne kamere. Buba je iznenada "oživjela" pa se otkotrljala unatrag, prošla kroz otvorenu dvorišnu kapiju, skrenula udesno te pronašla novo idealno parkirališno mjesto.

"Našem 'Herbieu' se izgleda išlo u provod. I dalje nam nije jasno kako je sve tako dobro završilo", poručuju vlasnici prve "autonomne" VW Bube na svijetu.