Rimac, Hennessey i Koenigsegg međusobno testirali hiperautomobile

Osim testiranja tuđih skupocjenih jurilica direktori poznatih svjetskih autokompanija sjeli su i porazgovarali o njihovoj budućnosti, tehnologijama i planovima

Autonet.hr ponedjeljak, 7. listopada 2024. u 12:16

Što se dogodi kad tvorcima nekih od najbržih hiperautomobila na svijetu date da međusobno razmijene automobile? Zapitali su se to u britanskom Top Gearu, pa na jedinstveni eksperiment pozvali Matu Rimca, Christiana von Koenigsegga i Johna Hennesseya. Ideja je bila da svaki od njih predstavi svoj hiperautomobil te proba voziti preostala dva modela. Sve se odvijalo prije nekoliko tjedana na trkaćoj stazi Sonoma Raceway u Kaliforniji, a sada je video prilog osvanuo i na Youtubeu.

Razmjena iskustava i mišljenja

CEO-ovi poznatih kompanija odazvali su se pozivu i na stazu dopremili Koenigsegg Jesko Attack, Hennessy Venom F5 Revolution te naravno Rimac Neveru. Bio je tu i "za rezervu" Bugatti Chiron – sve ukupno postava od 6.800 KS, koju je užitak voziti u kontroliranim uvjetima trkaće piste. Nažalost, ekipi se nisu uspjeli pridružiti Gordon Murray i Horacio Pagani, no i ovako je postava prilično impresivna.

Što Hennessey misli o Koenigseggovom bolidu, kako je Rimac vozio Venom F5 i Jesko Attack, kakvi su dojmovi Koenigsegga oko Nevere i Venoma… sve to možete vidjeti u prvom dijelu Top Gearovog priloga, prožetom akcijom, brzim zavojima, ubrzanjima te neizbježno međusobnim komplimentima trojice "očeva" testiranih hiperautomobila.

Nakon toga britanski je magazin svu trojicu pozvao i na nešto duže duženje, koje je također zabilježeno kamerama. U tom "boss chatu" dugom gotovo sat vremena čut ćete odgovore na pitanja poput onoga koji su im planovi za ostvarivanje brzina većih od 300 milja na sat (482 km/h), kako izgleda budućnost hiperautomobila, ili koji dio Koenigseggove tehnologije je umalo završio u Bugattijevom Tourbillonu.