MG Motor najavljuje gradski automobil MG3 koji će pomutiti račune mnogim velikim igračima

Premijera novog gradskog modela koji će dolaziti uz hibridnu tehnologiju najavljena je za prestižni salon automobila u Ženevi za manje od tri tjedna

Autonet.hr srijeda, 7. veljače 2024. u 05:30
📷 MG Motor
MG Motor

Teško da ima netko tko kod nas nije čuo za MG Motor. Izvorno britanski brend već nekoliko godina je u vlasništvu kineske kompanije Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). MG Motor je na naše domaće tržište stigao sredinom 2022. godine, pa ispada da je prva puna godina poslovanja bila 2023. Do početka ove godine stigli su do 980 registracija, a što je bilo dovoljno za 18. poziciju. Iza sebe su ostavili marke poput Fiata i Nissana, a istovremeno pušu za vrat Citroenu. Njihov je model ZS bio ujedno i 18. najtraženiji model u Hrvatskoj uz 767 vozila, što je više od Kije XCeed ili Renault Meganea.

📷 MG Motor
MG Motor

Nema sumnje kao je takav rezultat MG Motor ostvario jamstvom od 7 godina/150.000 kilometara, kao i iznimno dobrim cijenama. Iako se kompaktni SUV model ZS nudi i u električnom izdanju, onaj benzinski starta na 17.900 eura. Nema sumnje kako će iznimno povoljna cijena biti i jedan od najvećih aduta novog modela MG3, a čija premijera se očekuje na skorašnjem salonu automobila u Ženevi.

Novi hibridni pogon

Već za manje od tri tjedna, MG Motor će na švicarskom tlu imati premijeru hibridnog gradskog modela. Koliko je riječ o važnom modelu, od kojega se mnogo očekuje upravo na europskom tržištu govori činjenice što je svjetska premijera najavljena upravo za salon u Ženevi.

📷 MG Motor
MG Motor

Dok je trenutno u ponudi na nekim europskim tržištima aktualna generacija modela MG3 u benzinskom izdanju, novi će model dolaziti isključivo uz hibridni pogonski sklop. Tako će MG3 biti prvi MG Motor model koji će dolaziti uz novu naprednu tehnologiju Hybrid Plus.

MG3 Hybrid Plus predstavlja prekretnicu u razvoju MG-ovog pogonskog sklopa. Tehnološki napredan hibridni sustav pruža kombinaciju učinkovitosti, performansi i mogućnosti vožnje bez emisija. To su ciljevi koje priželjkuju mnogi proizvođači, ali i kupci u iznimno važnom sektoru gradskih automobila. Novi MG3 naglašava predanost MG-a da kupcima ponudi raznolike razine pomoći vozaču i zabavnih značajki kao standard. Očekuju se novi zasloni s dva ekrana i širok izbor povezanih usluga.

📷 MG Motor
MG Motor

Pored modela MG3, ovaj britansko-kineski brend najavljuje i Cyberster. Objavit će upečatljiv izbori boja potpuno električnog roadstera. Naravno, očekuje se i razotkrivanje električnih performansi, snage i dosega kabrioleta.