Prvi put snimljen Bugattijev nasljednik Chirona. Ima zagrebačke tablice

U javnost su procurile fotografije potpuno novog modela Bugattija, čije otkrivanje očekujemo u lipnju. Riječ je o hibridu s revolucionarnim V16 motorom, nastalome u suradnji s Rimcem

Autonet.hr ponedjeljak, 29. travnja 2024. u 11:53

Ovoga lipnja očekuje nas velika premijera – Bugatti priprema nasljednika kultnog Chirona, koji će po mnogočemu biti revolucionaran. Bit će to prvi ikada hibridni Bugatti, čiji pogon se razvija u suradnji s Rimčevim dijelom kompanije Bugatti Rimac. Bit će to i njihov prvi zajednički razvijeni automobil, s moćnim elektrificiranim V16 motorom, o kojem smo prvih nekoliko pojedinosti već doznali.

Prije nekoliko dana na Facebook stranici obožavatelja marke, Bugatti Bordeaux, osvanule su dvije fotografije kamufliranog novog Bugattija, očito nastale krišom u procesu razvoja i testiranja. Prva od njih prikazuje siluetu automobila, koja možda malo podsjeća i na Neveru, ali svakako vuče dizajnerske poveznice s Bugattijem.

Druga je fotografija nama nešto zanimljivija, jer se na njoj automobil ukrcava na povišenu platformu, dobro se vidi oblik stražnjih svjetala (ponovno je vidljiva dizajnerska poveznica s Bugattijem), veliki stražnji spojler, ali i – zagrebačke privremene prenosive registarske pločice. Sudeći prema jaknama okupljenih, na kojima se ističe Rimčev logotip, zaključit ćemo da su fotografije nastale negdje u njihovim pogonima.

Novi hiperautomobil bit će izrađen "ne samo za sadašnjost, pa čak niti za budućnost, već – za vječnost, Pour L’Éternité", poruka je iz Bugattija, koji ga je već ranije u tajnosti prikazao određenim kolekcionarima i potencijalnim kupcima.