Uz svjetsku premijeru nove Opel Frontere najavljena i cijena od 29 tisuće eura

Početna izvedba je 48 V hibridni model od 100 KS, dok je pripremljena i potpuno električna Frontera koja bi u Njemačkoj trebala imati početnu cijenu od 29 tisuća eura

Autonet.hr srijeda, 15. svibnja 2024. u 14:45
📷 Opel
Opel

Prije nešto malo više od mjesec dana pisali smo o novoj generaciji Frontere. Sad je novi model prvi puta razotkriven u Istanbulu. Potpuno novi Opelov SUV na početku dolazi u izvedbi s pet sjedala, no kasnije se očekuje i model koji će imati dva sjedala više. Time bi Frontera trebala dobiti još veći obiteljski naglasak.

📷 Opel
Opel

'Ove godine slavimo 125 godina proizvodnje automobila u Opelu. Tih 125 godina uvijek smo išli naprijed, nudeći kupcima inovativnu, praktičnu i prije svega pristupačnu mobilnost. Potpuno novu Opel Fronteru savršeno opisuje sljedeća izjava: vrlo fleksibilan, prostran i elektrificiran novi SUV koji će osvojiti srca novog segmenta kupaca', izjavio je CEO Opela Florian Huettl.

📷 Opel
Opel

Nova Frontera dostupna je s tehnologijom hibridnog pogona od 48 V ili u potpuno električnoj izvedbi. Frontera Hybrid dolazi s 1,2-litrenim turbo-benzinskim motorom snage 74 kW (100 KS) koji je posebno razvijen za hibridnu upotrebu. Radi u kombinaciji s električnim motorom snage 21 kW (28 KS) i elektrificiranim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom pa su potrošnja goriva i emisije CO2 znatno manji u usporedbi s modelom s uobičajenim pogonom. Osim toga, Frontera će kasnije biti dostupna s 1,2-litrenim turbo-benzinskim motorom snage 100 kW (136 KS).

📷 Opel
Opel

Za početak su najavljene dvije razine opreme. Pridošlica će biti dostupna kao Frontera ili Frontera GS. Navodno je i osnovna izvedba bogato opremljena. Frontera GS dodatno je opremljena i sustavom za informiranje i zabavu s dodirnim zaslonom u boji veličine 10 inča i navigacijom, kao i stražnjom kamerom. Kupci mogu još dodatno prilagoditi svoje vozilo s dva opcionalna paketa opreme.

📷 Opel
Opel

Još uvijek nisu poznate cijene na našem tržištu, no doznajemo kako bi Frontera Hybrid od 100 KS trebala imati početnu cijenu u Njemačkoj od 24 tisuće eura. Električno izdanje, koje ima doseg veći od 300 kilometara, trebalo bi startati od 29 tisuća eura. U Hrvatsku stiže pod kraj godine.