15 godina Rimac Automobila: Nevera dobila posebno "rođendansko" izdanje

Kako bi proslavili "15 godina prkošenja očekivanjima", u Rimac Automobilima predstavili su obljetničko izdanje Nevere, u posebnoj livreji i s ekskluzivnim bakrenim detaljima, za samo devet kupaca

Autonet.hr srijeda, 10. srpnja 2024. u 18:08

Rimac Automobili osnovani su prije 15 godina, i od tada su, u svima već poznatoj priči, iz garaže Mate Rimca prerasli u tehnološku kompaniju, domaćeg lidera u patentima, kao i u industriji cijenjenog dobavljača automobilskih tehnologija. Osim toga, proizvode i svoj hiperautomobil, Neveru, pa su njome odlučili i svečano obilježiti ovaj rođendan. Nastala je tako Nevera 15th Anniversary Edition.

2,35 milijuna €

Iz kompanije najavljuju da će ona biti prva inačica u novoj nijansi bakrene boje, uz mat površine, kao ekskluzivni dodatak, prvi put na Neveri. Ekskluzivan je i dizajn naplataka, interijera te boja vanjštine, a priliku za posjedovati ovaj "rođendanski" model imat će samo devet kupaca.

Svaki od tih devet automobila bit će povezani sličnim značajkama, uključujući ekskluzivni dizajn dvobojnih aluminijskih naplataka, oznaku 15. obljetnice i prepoznatljivi Rimac uzorak koji oponaša spojeve tiskane pločice, a koji se proteže duž cijelog automobila. Unutrašnjost vozila ograničenog izdanja ima bakreno eloksirane sklopke i također bakreno obojane površine koje nadopunjuju njegovu vanjštinu.

Cijena posebnog modela je također objavljena – ona iznosi 2.350.000 eura, a uključuje cijeli paket opreme, kao i set prtljage u istim bojama. Prvi iz serije ovih luksuznih hiperautomobila bit će premijerno prikazan na Festivalu brzine u Goodwoodu nadolazećeg vikenda. Bit će to već prodan primjerak, a sudjelovat će i u tamošnjoj kultnoj hill climb utrci.