Svjetska premijera VW Tiguana, dostupnoga i kao plug-in hibrida

Novi Tiguan od sada također dolazi i s plug-in hibridnim pogonom. S njime može isključivo na struju voziti brzinom do čak 130 km/h. nova verzija donosi i "nabrijani" sportski Tiguan R s pogonom na sva četiri kotača

Autonet.hr petak, 3. srpnja 2020. u 00:00

Volkswagen je upriličio online svjetsku premijeru još jednog svojeg obnovljenog vozila koje je dobilo elektrificirani pogon. Riječ je o jednom od njihovih, a i općenito, najprodavanijih SUV modela – Tiguanu, kojim je ova marka i krenula u pohod na tržište gradskih SUV-ova. Volkswagen sada ide korak dalje te elektrificira, digitalizira i umrežava novi Tiguan, u skladu s potrebama modernog kupca.

Novi Tiguan tako će dolaziti s plug-ih hibridnim pogonom, uz koji će moći voziti isključivo na struju, i to brzinom do čak 130 km/h bez emisija štetnih plinova.

Osim toga, s novom tehnologijom dvostrukog doziranja (engl. twindosing) Volkswagen svrstava Tiguanove turbo dizelske motore (TDI) među najčišće motore s unutarnjim izgaranjem. K tomu se kompaktni SUV sada može voziti s potporom do brzine od 210 km/h. Novi Tiguan raspolaže i potpuno novim spektrom online usluga i funkcija u vozilu preko ugrađenog infotainment sustava najnovije generacije. Još jedna novost u ponudi bit će i opcijski sustav ozvučenja od 480 W kompanije Harman Kardon.

Nova generacija omogućit će upravljanje osnovnim funkcijama preko dodirnog zaslona, a digitalizirane su i funkcije upravljanja klima-uređaja pomoću dodirnih klizača i dodirnih površina.

Izvana će novi Tiguan biti prepoznatljiv između ostalog po redizajniranom prednjem dijelu vozila. Njegov dizajner naglašava da će novom Volkswagenovom SUV rešetkom hladnjaka u prednjem dijelu vozila Tiguan imati vizualnu poveznicu s modelima poput većeg Touarega.

Ovaj je SUV k tomu prvi put dobio i sportsku inačicu Tiguan R. Za vrhunski model izražene dinamike vožnje stručnjaci za performanse iz tvrtke Volkswagen R razvili su novi pogon na sve kotače s raspodjelom okretnog momenta, koja zahvaljujući varijabilnoj raspodjeli snage između stražnjih kotača omogućava potpuno novu dinamiku vožnje SUV modela.